END_OF_PREVIEW

Stekla

stekla enožariščna dvožariščna

Stekla

Enožariščna stekla Omogočajo jasen in udoben vid na določeni razdalji, kar pa odstopa od predpisane dioptrije pa bo vid bolj ali manj zamegljen. To pa je odvisno od predpisane dioptrije, starosti, zdrastvenega stanja in drugega.

Preberite več

nanosi na steklih

Nanosi na steklih

Trdnostni sloj Je sloj, ki je zelo pomemben v primeru, da se očala odložijo obrnjena s stekli na površino, saj s tem steklo ni občutljivo na praske. UV filtri so najbolj pomembna zaščita za naše oči saj zavira staranje očesa, preprečuje pa tudi bleščanje tudi z zadnje strani stekel.

Preberite več

materiali sončnih očal

Materiali

Stekla iz organskih materialov Do 50% lažja od mineralnih stekel, težko lomljiva, udobna, primerna za šport in otroke, primerna za očala "na najlon" ali "na vijake", možnost obarvanja v različnih odtenkih, ob nanosu trdnostnega sloja so zelo dobro odporne na obrabo, obstajajo tudi stekla z zelo veliko tanjšavo

Preberite več

tanjšave stekel očal

Tanjšave

Kaj je tanjšanje stekel za očala? To je postopek izbire materiala iz katerega je narejeno očalno steklo. Izbiramo lahko med mineralnimi (steklenimi) ali organskimi (plastičnimi) stekli za očala, ki imajo različno gostoto. Očalna stekla so lahko tudi do 50% tanjša in lažja od navadnih očalnih stekel.

Preberite več

meritve očal
Meritve

Širina mostička Tukaj govorimo o minimalni vodoravni oddaljenosti med nosno površino na loku plastičnega ali kovinskega okvirja, ali o minimalni vodoravni razdalji med nosno površino stekel pri okvirjih brez loka.

Preberite več

tehnologija stekel očal

Tehnologija stekel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In non nisl elit. In ac est et lacus placerat dictum non eget magna. Curabitur imperdiet, sapien in sodales accumsan, risus dui varius leo, ut efficitur sem ipsum eu purus. Etiam tempus lectus nec ullamcorper ullamcorper. Phasellus consequat ante sit amet lectus auctor

Preberite več