END_OF_PREVIEW

Sončna stekla

Sončna očala so pomembna za zaščito pred UV sevanji, ki povzročajo poškodbe mrežnice, leč in drugih struktur očesa. Pravilno izbrani filtri stekel (propustnost, prosojnost…) v veliki meri lajšajo bolezni rumene pege ali celo preprečujejo nastanek bolezni. Sončnih očal ne uporabljamo samo za zaščito, ampak tudi da vzpodbujajo “delo” oči.

Transition stekla/Fotokromatska steklaPolarizacijska steklaPolikarbonatna stekla

Transition stekla/fotokromatska stekla:

Fotokromatska stekla so stekla, ki se ob povečani prisotnosti uv svetlobe samodejno potemnijo, v prostoru pa se razbarvajo in vam tako vedno nudijo 100% UV zaščito. Na voljo so iz lahkih plastičnih materialov ali pravega stekla, izbirate pa lahko med med rjavo, sivo ali sivo-zelena barvo.

Rjava barva vam izboljša kontraste, ampak malo manj potemni sončno svetlobo.

Siva barva vam bolj potemni sončno svetlobo, vendar so kontrasti malenkost slabši.

Sivo-zelena barva bolj potemni sončno svetlobo, imate pa tudi boljše kontraste in bolj jasne barve.

Polarizacijska stekla

Omogočajo odličen vid in izjemno svetlobo brez bleščanja, saj 100% odpravljajo bleščanje od vode, snega, morja, ledu ter vam nudijo 100% UV zaščito. Ta stekla so vrhunska za zaščito pred sončno svetlobo, vam jo lepo zatemnijo in odpravijo bleščanje.

Polikarbonatna stekla

Stekla iz posebnega materiala, ki je odporen na udarce in je praktično nelomljiv. Primeren je za korekcijske okvirje na laks, okvirje brez okvirjev, otroške okvirje.
Sončna stekla