END_OF_PREVIEW

Razlika med cenenimi in kvalitetnimi očali

S strani strank smo velikokrat deležni vprašanj kakšna je razlika med cenenimi sončnimi očali in sončnimi očali ki stanejo 100 in več EUR. V nadaljevanju prispevka si preberite primerjavo …

Glavna in najpomembnejša razlika med cenenimi in kvalitetnimi sončnimi očali se skriva v steklih. Kvalitetna sončna očala imajo pravilno brušena in optično obdelana stekla, ki zagotavljajo pravilen lom svetlobe in s tem preprečujejo trajne poškodbe očesa. Cenena sončna očala so narejena po sistemu “brizganja plastike”, kar v praksi ne zagotavlja pravilne zaščite oči. Prav zaradi tega uporabniki pogosto tožijo po glavobolih, omotici in drugih neprijetnih stranskih pojavih.

Razlika med cenenimi in kvalitetnimi očali

Razlika je tudi v okvirjih. Pogosto se dogaja, da pri cenenih sončnih očalih, ko so ta dlje časa izpostavljena močnem soncu, barva na okvirjih enostavno odstopi. Teh skrbi pri kvalitetnih sončnih očalih ni, saj so pri izdelavi uporabljeni kvalitetni, trpežni in obstojni materiali. Dodajmo temu še dejstvo, da pri sončnih očalih priznanih blagovnih znamk (ki jih zdaj najdete praktično že za vsak žep), zraven dobite še certifikat o skladnosti in pa seveda tudi polno podporo, ko se srečate s popravili in rezervnimi deli.

Razlika med cenenimi in kvalitetnimi sončnimi očali

So pa sončna očal seveda vedno popularen modni dodatek. A še pred tem so hkrati tudi izredno uporaben pripomoček za vožnjo ob močnem soncu, snegu ali difuzni svetlobi. Vabimo vas, da nas obiščete v Optiki Clarus, kjer lahko izbirate med široko ponudbo kvalitetnih sončnih očal za prav vsak žep.