END_OF_PREVIEW

O pregledu

kontrola vida pregledi

Kontrola vida

Redni pregledi oči so ključnega pomena za jasen in dober vid. So tudi pomemben pokazatelj splošnega zdravja. Ob pregledu se preveri zdravje vaših oči in lahko se najde pokazatelje drugih zdravstvenih stanj. Obstaja veliko različnih načinov za izvedbo testov pri pregledu oči.

Preberite več

pregled optometrist

Optometrist

Optometrist Za pridobitev naziva Optometrist je potrebno posebno izobraževanje. Optometrist ne opravlja kirurških posegov in ne zdravi očesnih bolezni, opravlja pa vse potrebne meritve za določanje natančne korekcije vida in specializiran je za vse vrste optičnih pripomočkov.

Preberite več

meritev očesnega pritiska

Meritev očesnega pritiska

Povečanje očesnega pritiska je lahko znak za glavkom. Obstajata dva različna načina za ugotavljanje pritiska. Pri prvem s pomočjo kapljic za kratek čas optometrist omrtviči oko, nato pa pred oko postavi posebno napravo. Pri drugem načinu pa najmanj tri krat s posebno napravo pihne zrak v prednji del očesa. Oba postopka sta povsem neboleča.

Preberite več

pregled za kontaktne leče

Prvi pregled za kontaktne leče

Prvi pregled za kontaktne leče je enak pregledu za očala in je podlaga za predpis dioptrije. Pri pregledu preverimo natančne meritve o dioptriji, očesno ozadje in očesni pritisk z brezkontaktnim tonometrom.

Preberite več

Kdo in kam na pregled

Kdo in kam na pregled

Okulistični pregledi so pomemben del rutinskega preverjanja zdravstvenega stanja vseh ljudi. Odrasli potrebujejo očesne preglede za redno posodabljanje dioptrije in za ugotavljanje zgodnjih znakov očesnih bolezni. Pri otrocih pa so redni pregledi pomembni za zagotavljanje normalnega razvoja vida. Očesni pregledi za otroke so pomembni za pravilen razvoj vida in akademske dosežke vseh otrok.

Preberite več

trajanje pregleda

Trajanje pregleda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In non nisl elit. In ac est et lacus placerat dictum non eget magna. Curabitur imperdiet, sapien in sodales accumsan, risus dui varius leo, ut efficitur sem ipsum eu purus. Etiam tempus lectus nec ullamcorper ullamcorper. Phasellus consequat ante sit amet lectus auctor

Preberite več