END_OF_PREVIEW

Kontaktne leče

pregled kontaktne lece

Pregled za kontaktne leče

Če kontaktnih leč še ne nosite, pa bi si jih želeli – se z našimi specialisti/oftalmologi na prvem pregledu najprej pogovorite o tem,kaj je za Vaš način življenja najbolj primerno (dnevne, 14-dnevne ali mesečnekontaktne mehke leče), šele nato Vam izmeri dioptrijo in bazno krivino potrebno za Vaše oko. Po končanem pregledu Vas tudi naučimo kako se z lečami »spopadati« v Vašem vsakdanu, saj je v ceno pregleda (30€) vštet tudi par testnih leč, katere Vam je predpisal naš specialist.

Preberite več

kdo lahko nosi kontaktne lece

Kdo lahko nosi kontaktne leče

Leče lahko nosijo vsi, ki imajo zdrave oči in se znajo odgovorno obnašati in skrbeti za svoje oči, ter njihovo higieno. Slediti je potrebno režimu uporabe leč in navodilom zdravnika, ki je leče predpisal.

Preberite več

kaksne kontaktne lece poznamo

Kakšne kontaktne leče poznamo

Med mehkimi kontaktnimi lečami imamo na voljo hidrogelne ali »obogatene« silikon hidrogelne leče, katere so bolj propustne za kisik in na ta način bolj varne in prijetnejše za oko. Poznamo dnevne leče, ki so namenjene enkratni uporabi, dvotedenske leče in mesečne leče.

Preberite več

tekocina nega shranjevanje

Tekočine za nego in shranjevanje

Pri peroksidnem sistemu moramo biti pazljivi pri uporabi, saj če pride tekočina v stik z očesom se opečemo. Uporablja se tako, da kontaktne leče pustimo najmanj 6 ur v posebni posodici, kjer se nahaja nevtralizacijski disk, ki spremeni peroksidno tekočino v fiziološko raztopino.

Preberite več

dodatki kontaktne lece

Dodatki za kontaktne leče

Eye Care kozmetika je edina kozmetika, ki ljubi vašo kožo in skrbi za vaše ter njeno zdravje. Vse sestavine so ultra mikronizirane, da se izognemo tveganju draženja kože in oči , kontrolirana nadzorovana optimalna uporaba ne-ionskih konzervansov.

Preberite več

tezave uporaba kotaktnih lec

Težave pri uporabi kontaktnih leč

Težave pri uporabi mehkih leč se lahko pokažejo v obliki rdečine veznice, novonastalih krvnih žil na robu roženice (znak pomanjkanja oksigenacije roženice), raznih reakcij na veznici očesa, pa tudi v obliki erozij oz. ranic in vnetih infekcij roženice.

Preberite več