END_OF_PREVIEW

Kapljice za oči

Kapljice za oči
Tudi ko so utrujene, so lahko lepe, le pomagati jim moramo. Oči so odraz našega stila življenja, počutja in skozi njih se veliko pove.

Če predolgo sedimo za ekranom računalnika, premalo spimo ali jih kako drugače utrujamo, se bo to poznalo tudi na izgledu. Ob naporu in premalo počitka drobne žilice beločnice popokajo in namesto prijetne beline nas krasijo rdeče, na izgled precej utrujene oči.

Zelo dobrodošlo je ob takšnih situacijah uporabiti kapljice za oči. Dejavniki, ki povzročajo suhe, pekoče in utrujene oči so lahko zelo različni. Še dodaten napor pa predstavljajo za oči tudi kontaktne leče.

Najpogosteje škodi očem suh in/ali onesnažen zrak v notranjih prostorih in na prostem, dolgotrajno delo na računalniku ali zrenje v različne ekrane in prah.

Suhe oči povzročajo tudi hormonsko pogojene spremembe v menopavzi, revma, diabetes, ščitnično obolenje, vnetne bolezni ožilja, neželeni učinki različnih zdravil (tudi kontracepcijskih tablet) ter cvetni prah.

Pri takšnih očeh se pogosto uporabljajo kapljice za oči (imenovane tudi umetne solze ali sredstvo za vlaženje), ki nadomeščajo naravni solzni film in oči enakomerno vlažijo.
Kapljice za oči